A bolognese kutyák kozmetikázásánál a legfontosabb a kültakaró-szörzet rendszeres ápolása, karbantartása. Mivel, félhosszú, hosszú szörzettel rendelkeznek a bolognese kutyák, ezért nagyon fontos a szörzetük napi ápolása, annak érdekében, hogy elkerüljük a szörzet csomósodását.

A rendszeresen ápolt szörzet az egészséges kutyák megjelenésének tükre. A szörzet ápolását már bébi korban ajánlatos elkezdeni, megfelelő eszközökkel pl, egyenes vagy hajlított fogú kefével és csomosodás gátló szerek, balzsamok segítségével.

Amennyiben bolognese kutyáinkat házi kedvencként szeretnénk tartani, javasolnám a rövidre nyírt szörzetet, a könnyebb gondozás miatt. Kiállításra a teljesen hosszú szépen ápolt, fésült megjelenés az elvárt.

A továbbiakban nagyon fontos a karmok, fülek, fogak, és szem, szemkörnyék ápolása. Mivel a bolognese kutyák szemei könnyesednek ezért napi rendszerességgel kell a szemkörnyéket tisztitani, mert a hófehér bundán nagyon csúnya a barna elszineződés, amit a lecsorgó könny okozhat. Munkám során vállalom kis és nagy testű kutyák szakszerű kutyakozmetikai ellátását.